Sostinės kriminalistai verčia naują darbo puslapį

kriminalaine-policijaLapkričio 30 dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (toliau – Vilniaus aps. VPK ONTV) 3-iasis skyrius užbaigė vieną neviešo patruliavimo planą, kuris buvo finansuotas Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai lėšomis.

Buvo pasitelkti ir teritorinių policijos įstaigų ir viešosios policijos padalinių pareigūnai. Svarbiausias plano siekis – didinti visuomenės saugumo lygį, gerinti kriminalinę žvalgybą.

Plano vykdymo laikotarpiu nuo 2013 lapkričio 3 d. iki 30 d. buvo patikrinti policijos įtarimą sukėlę 365 asmenys, sulaikyta virš 36 asmenų, įtariamų įvykdžius nusikaltimus, tokius kaip neteisėta narkotikų apyvarta, vagystės. 95 asmenys suimti dėl administracinių teisės pažeidimų: chuliganiškas elgesys, vairavimas neturint teisės, narkotikų vartojimas, vairavimas be draudimo. Surasta ir sulaikyta 12 paieškomų asmenų. Vienam jų paieška už įvairius pažeidimus buvo skelbta 28 kartus. Vykdant policijos operacijas, buvo paimtos narkotinės medžiagos: apie 1000 dozių heroino, apie 12 gramų kokaino, apie 10 kilogramų heroino, apie 50 gramų kanapių ir jų dalių. Taip pat buvo rasta ir paimta apie 50 vnt. „Clonazepam“  ir kitų tablečių. Dar vienas žymus policijos radinys – virš 100 tūkstančių JAV dolerių, kaip įtariama, gautų už neteisėtą narkotinių medžiagų pardavimą. Be to, paimta apie 1000 gramų aukso, kovinių ginklų su šaudmenimis patikrinimui, elektrinių įrankių, įvairių vogtų daiktų.

Atliktų operacijų metu buvo dirbama su taksi vairuotojais ir asmenimis, teikiančiais asmenų pervežimo paslaugas, kurie sąmoningai vežiodavo narkotikų kurjerius ar narkomanus į taborą ir iš jo, siekdami materialinės naudos sau. Dalis tokių vairuotojų patikrinimo metu buvo su legaliai išduotais koviniais ginklais ir šaudmenimis, tačiau patys nesuvokė, kad gali tapti užpuolimų aukomis – iš jų gali būti atimti ginklai, narkomanams norint pasipelnyti.

Čigonų taboruose narkotikai buvo išimami iš krosnių, kur, slepiant nuo policijos, buvo siekiama juos sudeginti. Narkotinės medžiagos buvo slepiamos ir moterų organizmo vidaus ertmėse. Operacijų metu, taboruose rasta įvairių šaltųjų ginklų, kurie galimai naudojami asmenų užpuolimams ir apiplėšimams. Policijos įtarimu, už narkotines medžiagas tabore atsiskaitoma ir įvairiais daiktais. Jie taip pat buvo konfiskuoti. Sulaikytos lengvo elgesio moterys, vykusios į taborą įsigyti narkotinių medžiagų, galimai platinančios narkotines medžiagas tarp savo klientų.

Nors pasibaigus policijos vykdytoms operacijoms tabore neteisėta veikla tebevyksta, tačiau jos mastai žymiai sumažėjo. Čigonai ir narkomanai priversti keisti narkotinių medžiagų įsigijimo ir platinimo taktikas. Jaučiamas narkotikų stygius ir prekybos narkotikais baimė.

kriminalai.com                           

šaltinis: Vilniaus aps. VPK info.

Cituojant ar platinant kriminalai.com informaciją būtina nuoroda į informacijos šaltinį.