Utenos policijos pareigūnai sulaikė akcizines prekes gabenusį asmenį

akcizinės prekėsUtenos policijos pareigūnai sulaikė akcizines prekes gabenusį asmenį

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, turėdami duomenų apie akcizais apmokestinamų prekių nelegalią realizaciją, sulaikė vyriškį, kurio automobilyje aptikta 4 100 cigarečių pakelių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Įtariamasis buvo sulaikytas šių metų sausio 26 dieną Vilniuje, Savanorių pr., šalia degalinės „Neste“. Policijos pareigūnai sustabdė ir patikrino automobilį „Fiat Alhambra“, kurį vairavo 26-erių metų vyras. Automobilyje buvo rastos akcizais apmokestinamos prekės – 4 100 vnt. cigarečių pakelių, paženklintų Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių bendra vertė siekė apie 11 767 eurų.

Nors sulaikytas vyriškis jau buvo ne kartą baustas administracine tvarka už nelegalių cigarečių gabenimą, tačiau ir toliau vykdė šią veiką.

Vyriškiui pareikštas įtarimas dėl nusikaltimo, numatyto Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199(2) str. 1 d. (neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis). Už šią nusikalstamą veiką gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

kriminalai.com                           

šaltiniai: Utenos apskr. VPK informacija

Cituojant ar platinant kriminalai.com informaciją būtina nuoroda į informacijos šaltinį.