6 kartus teistas vyras vėl ilgiems metams pasiųstas už grotų – ši kartą dėl nužudymo

kalėjimas už grotųKauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį Lazdijų rajono gyventojui G. L. (gim. 1979 m.), kuris pripažintas kaltu dėl nužudymo. Jam paskirta 13 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Kaltinamasis G. L. nuteistas už tai, kad 2010 m. lapkričio 28 d., būdamas neblaivus, asmeninio konflikto su nukentėjusiuoju metu, tyčia jam sudavė ne mažiau kaip keturis smūgius pliauska bei ne mažiau kaip penkis smūgius kojomis ir rankomis į galvą. Nuo patirto stipraus galvos sumušimo nukentėjusysis įvykio vietoje mirė.

Kaltinamojo parodymai, duoti ikiteisminio tyrimo metu ir bylą nagrinėjant teisme, keitėsi, buvo nenuoseklūs. Iš pradžių apklausos metu kaltinamasis neigė, kad vartojo smurtą prieš nukentėjusįjį. Jis paaiškino, kad kartu su broliu pas nukentėjusįjį gėrė. G. L. užmigo ir po kurio laiko prabudęs, pamatė, kad jo brolis paėmė pliauską ir tris kartus ja trenkė nukentėjusiajam per galvą.

Parodymų patikrinimo vietoje kaltinamasis G. L. prisipažino nužudęs nukentėjusįjį ir detaliai papasakojo bei parodė, kaip tai padarė – daužydamas per galvą ir spardydamas, nes jam pasirodė, kad nukentėjusysis kažką laiko rankose ir ketina jį pulti. Kaltinamasis taip pat nurodė, kad norėdamas išvengti atsakomybės, prašė brolį, kartu dalyvavusį išgertuvėse, prisipažinti nužudžius nukentėjusįjį ir prisiimti jo kaltę.

Atliekant įrodymų tyrimą teisme, kaltinamasis vėl ėmė aiškinti nemušęs nukentėjusiojo, kad šį sumušė jo brolis.

Kauno apygardos teismas, ištyręs visus byloje surinktus įrodymus, įvertinęs jų patikimumą, pakankamumą, palyginęs juos ir atsižvelgęs į visas svarbias aplinkybes, kaltinamąjį G. L. pripažino kaltu bei paskyrė 13 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Prie šios laisvės atėmimo bausmės dar buvo pridėta dalis bausmės, paskirtos 2011-05-27 teismo nuosprendžiu, ir kaltinamajam paskirta galutinė subendrinta 14 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Ją paskirta atlikti pataisos namuose.

Teismas taip pat priteisė atlyginti nukentėjusiojo seseriai 6 046,49 Lt turtinę ir 25 000 Lt neturtinę žalą.

Šis Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

kriminalai.com

šaltinis: KAT info.