Gegužės 28 – birželio 3 dienomis policija vykdo priemonę, skirtą saugos diržų, vaikų vežimo automobiliuose taisyklių, motociklų, mopedų, dviračių vairuotojų, jų keleivių daromų pažeidimų kontrolei sustiprinti.

Tarp eismo dalyvių dar vyrauja dažna nuomonė, kad vairuotojo ir keleivio užsegtas saugos diržas, vaikiškų kėdučių naudojimas automobilyje, yra kiekvieno reikalas ir teisė, o ne pareiga. Todėl dažnas automobilio vairuotojas ar keleivis piktinasi, kai policijos pareigūnai taiko tam tikras poveikio priemones asmenims, važiuojantiems neprisisegus saugos diržo. Jau seniai nustatyta, kad užsegti saugos diržai gali išgelbėti ne tik sveikatą, bet ir žmogaus gyvybę.

Birželio 2 dieną Anykščių r., Niūronių kaime, šventės „Bėk, bėk žirgeli“ metu, prie hipodromo nuo 9 valandos vyks saugaus eismo projekto „Saugokime vieni kitus kelyje“ renginys. Lietuvos automobilių kelių direkcija sudarys galimybę išbandyti saugos diržų efektyvumo ir automobilio apsivertimo imitavimo įrenginius. Susirinkusiems bus dalinami leidinukai saugaus eismo temomis, atšvaitai, įvairios priemonės su šviesą atspindinčiomis priemonėmis, aiškinama jų svarba. Siūlome pasinaudojus proga aktyviai išbandyti ir realiai pajausti, kodėl yra svarbu užsegtas saugos diržas, važiuojant automobiliu.

kriminalai.com

šaltinis: Utenos apskr. VPK Anykščių r. PK info.

Posted Under
Be kategorijos