Automobilio daiktų dėtuvėje aptikta narkotikų ir pneumatinis šautuvas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato (toliau – Elektrėnų PK) Patrulių būrio pareigūnai, Elektrėnų sen., Šarkinės k., Šarkinės miške, ties vaikų sanatorijos pastatu, kovo 16 d. apie 16.00 val. tikrino įtartinai kelkraštyje stovėjusį automobilį „Opel Astra“ ir šalia jo buvusius Elektrėnų gyventojus P. D. (gim. 1991 m.) ir T. G. (gim. 1991 m.).

Automobilio daiktų dėtuvėje, tarp priekinių sėdynių, pareigūnai rado plastikinį užspaudžiamą maišelį ir sulankstytą popieriaus lapą, į kuriuos buvo įpakuota susmulkinta augalinės kilmės žalsvos spalvos sausa masė, kaip įtariama, narkotinė medžiaga – kanapės. Taip pat rastas pneumatinis šautuvas „Baikal“ ir dvi dėžutes šovinių.

Elektrėnų PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų). Tačiau D. G. atsakomybė bus sprendžiama ne tik dėl šios nusikalstamos veikos, bet jam bus pareikšti įtarimai ir dėl siūlymo duoti kyšį pareigūnui pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d. (Tas, kas padarė šio straipsnio 1 dalyje numatytus veiksmus, siekdamas paperkamo valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens neteisėto veikimo ar neveikimo vykdant įgaliojimus, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų).

kriminalai.com

šaltinis: Vilniaus apskr. VPK Elektrėnų PK info.

Posted Under
Be kategorijos