Į Lietuvą neteisėtai bandė patekti dar vienas gruzinas

Pasienyje su Baltarusija sulaikytas dar vienas nelegalas iš Gruzijos.

Šeštadienio dieną Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Baltarusijos pusėje ties Vilniaus rajono Vindžiūnų kaimu pastebėjo įtartiną asmenį. Įtariama, kad jis prie sienos galėjo priartėti norėdamas neteisėtai pereiti į Lietuvą. Vyras irgi pamatė patruliuojančius Lietuvos pasieniečius ir pasišalino į Baltarusijos gilumą. Apie šį įtartiną asmenį informacijos turėjo ir Baltarusijos pasieniečiai.

Netmetama, kad šeštadienio vakarą VSAT pareigūnų sulaikytas Gruzijos pilietis gali būti tas pats dieną matytas asmuo. Jis pasieniečiams įkliuvo netoli Vindžiūnų ir kelio Minskas –Vilnius. VSAT pareigūnai nustatė ir vietą, kur nelegalas netesėtai perėjo sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Sulaikytasis turėjo 32-ejų Gruzijos piliečiui išduotą pasą.

Jį pasieniečiai uždarė į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš viso VSAT pareigūnai šiemet sulaikë 81 Lietuvos sienos pažeidėją. Daugiausiai tarp jų yra Gruzijos piliečių – 36. Sienos pažeidėjų Lietuvos piliečių šiemet sulaikyta 18.

kriminalai.com

šaltinis: VSAT info.

Posted Under
Be kategorijos