Pasienyje su Rusija sulaikytas, įtariama, Liuksemburge pavogtas mikroautobusas

Nuotrauka iš VSAT archyvo

Panemunės kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė, įtariama, prieš mėnesį Liuksemburge pavogtą mikroautobusą. Juo iš Kaliningrado srities į Lietuvą vyko Rusijos pilietis.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai prie sienos su Rusija esančiame Panemunės kontrolės punkte patikrino į Lietuvą vykusį mikroautobusą „Mercedez Benz Sprinter 311“ rusiškais numeriais.

Transporto priemonę vairavęs 46 metų Rusijos pilietis pasieniečiams pateikė įtarimų nekeliančius asmens dokumentus. Tačiau VSAT pareigūnai, tikrindami užsieniečio vairuoto mikroautobuso duomenis, netrukus išsiaiškino, kad 2008 m. pagamintas automobilis yra ieškomas kaip vogtas.

„Mercedes Benz Sprinter 311“ paiešką nuo šių metų vasario 22 d. yra paskelbę Liuksemburgo teisėsaugininkai.

Dël nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo VSAT Pagëgių rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Po apklausos Rusijos pilietį pasieniečiai paleido. Mikroautobusas saugomas Bardinų užkardoje.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 23 transporto priemones, kurios, įtariama, buvo pavogtos ir kuriomis buvo bandoma vykti per Lietuvos sieną. Daugiausiai tokių mašinų (17) sulaikyta pasienyje su Baltarusija.

kriminalai.com

šaltinis: VSAT info.

Posted Under
Be kategorijos