Socialinės rizikos šeimoms – policijos ir socialinių darbuotojų pagalba

Utenos apskr. VPK nuotr.

Kovo 14 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio apylinkės inspektorių veiklos grupės tyrėjai kartu su Utenos rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistais ir Utenos rajono socialinių paslaugų centro socialine darbuotoja, vykdydami bendrą prevencinių priemonių planą, aplankė 16 Utenos miesto ir rajono šeimų, įrašytų į socialinės rizikos šeimų grupę.

Šių apsilankymų metu buvo siekiama išsiaiškinti, kokia padėtis socialinės rizikos šeimose, ar jose nėra girtaujama, nėra smurto, o svarbiausia – ar tinkamai rūpinamasi vaikais ir užtikrinamos jų gyvenimo sąlygos. Aplankius rizikos šeimas, pažeidimų nebuvo nustatyta. Bendraujant su šeimų nariais, kalbėta apie buities problemas, pasiūlyti jų sprendimo variantai.

Apylinkės inspektorių veiklos grupės tyrėjai didžiausią dėmesį atkreipė į bendrabučių ir daugiabučių namų bendro naudojimo patalpose esamą tvarką, kur buvo nustatyta nemažai administracinių teisės pažeidimų dėl rūkymo, alkoholinių gėrimų vartojimo, šiukšlinimo.

Tokius bendrus prevencinius apsilankymus numatoma vykdyti ir ateityje.

kriminalai.com

šaltinis: Utenos apskr. VPK info.

Posted Under
Be kategorijos