Uždegta žolė supleškino namus

Šiltėjant pavasario orams, ugniagesiams vis dažniau tenka gesinti gaisrus, kuriuos sukelia pernykštės žolės padegėjai. Kovo 15 dieną ugniagesiams teko gesinti 20 gaisrų atvirose teritorijose, išdeginusių beveik 19 ha pievų. Šie gaisrai atneša didelius nuostolius ne tik gamtai, bet kartais pasiglemžia ir žmonių gyvybes bei jų turtą.Kovo 15 dieną Prienų rajone, Pieštuvėnų kaime, nuo deginamos pernykštės žolės užsiliepsnojo medinis gyvenamasis namas. Apie gaisrą ugniagesiams buvo pranešta per vėlai, nes jiems atskubėjus į nelaimės vietą, pastatas jau skendėjo liepsnose.

Per gaisrą išdegė apie 3 ha pernykštės žolės, o namas supleškėjo iki pamatų. Gaisro metu 59-erių metų namo savininkas persidūrė pėdą ir buvo išvežtas į Prienų ligoninę. Po medikų apžiūros jis buvo išleistas į namus. Šis gaisras galėjo baigtis ir tragiškai. Gerai, kad išgirdęs jau sproginėjantį šiferį, budrus 25-erių metų kaimynas atskubėjo į pagalbą ir iš degančio namo spėjo išnešti neįgalią 64-erių metų moterį bei iškvietė ugniagesius.

Tad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo gyventojų nedeginti pernykštės žolės, o pastebėjus tokius gaisrus, nepraeiti pro šalį, bet pasistengti juos užgesinti, nelaukiant kol liepsna išplis į didesnius plotus. Liepsnojančią žolę nedideliame plote galima užgesinti užplakant liepsną medžių šakomis, užpilant ją vandeniu arba smėliu. Jeigu matote, kad su ugnimi nepavyks lengvai susidoroti, nedelsiant kvieskite ugniagesius bendruoju pagalbos telefonu 112.

kriminalai.com

šaltinis: VPGD info.

Posted Under
Be kategorijos