Policijos dėmesio netrūksta ir dideliu greičiu pro mokyklas lekiantiems vairuotojams

Kovo 14 d., trečiadienį, policijos pareigūnai tikrino automobilių važiavimo greitį Tauragės mieste, Laisvės gatvėje. Ruožas prie Jovarų pagrindinės mokyklos buvo pasirinktas tikslingai, atsižvelgiant į gyventojų pranešimus apie ten mėgstančius „lakstyti“ tauragiškius. Greitai važiuojantys automobiliai ypač pavojingi ryte į mokyklą skubantiems ir po pamokų iš jos grįžtantiems mažiausiems moksleiviams.

Nors patikrinimo metu trečiadienio popietę gatvėje automobilių netrūko, tačiau vairuotojai palyginti buvo drausmingi. Per beveik valandą užfiksuoti trys didesniu nei leistina greičiu važiavę autombiliai. Didžiausias užfiksuotas greitis buvo 79 km/h, kiti du vairuotojai važiavo 72 ir 64 km/h greičiu, kai minėtame gatvės ruože prie mokyklos leidžiama važiuoti ne didesniu nei 40 km/h greičiu.

Kiek vėliau tą pačią dieną pareigūnai greitį stebėjo ir Gedimino gatvėje, netoli įvažiavimo į Pramonės gatvę. Šioje vietoje beveik per pusvalandį greičio matuoklis užfiksavo šešis greitį viršijusius pažeidėjus. Vienas jų važiavo net 90 km/h greičiu, kai šioje vietoje didžiausias leidžiamas greitis galioja toks pat kaip ir visame mieste – 50 km/h.

Artėjančią savaitę, kovo 19-22 dienomis, policija organizuoja prevencinę priemonę, skirtą sustiprintai greičio kontrolei. Patikrinimai vyks visoje Tauragės apskrityje, transporto priemonių greitis bus fiksuojamas tiek miestų gatvėse, tiek užmiesčio keliuose. Tuo tarpu mieste pro mokyklų teritorijas pravažiuojančių automobilių greitį pareigūnai ir ateityje tikrins reguliariai, ne tik tikslinių priemonių metu.

kriminalai.com

šaltinis: Tauragės apskr. VPK info.

Posted Under
Be kategorijos