„SoDra“ ragina saugotis apgavikų

Pastaruoju metu pasitaikė atvejų, kai, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos  („Sodros“) darbuotojais prisistatantys asmenys skambino gyventojams ir siekė išgauti elektroninės bankininkystės sąskaitų numerius ir prisijungimo duomenis. „Sodra“ įspėja, kad žmonės telefonu neteiktų jokios asmeninės informacijos.

Pastarosiomis dienomis Radviliškio ir Pakruojo gyventojai sulaukia telefono skambučių iš asmenų, prisistatančių teritorinių „Sodros“ skyrių darbuotojais. Skambinantys asmenys nurodo išgalvotus vardus ir pavardes, netgi tariamus telefono ir kabinetų numerius. Paskambinę apsišaukėliai teigia, kad žmogui buvo siųstas pranešimas apie „Sodros“ grąžinamus pinigus. Kadangi žmonės nėra gavę tokių pranešimų, skambinantieji siūlosi padėti kuo greičiau pervesti tariamus pinigus ir prašo pasakyti sąskaitų numerius ir elektroninės bankininkystės slaptažodžius. Tuos žmones, kurie elektroninės bankininkystės sistema nesinaudojo ir neturėjo sąskaitos, apsišaukėliai ragino kuo skubiau ją atsidaryti ir žadėjo po tam tikro laiko paskambinti dar kartą.

„Sodros“ Šiaulių skyriaus direktorius Leonas Strazdauskas atkreipia dėmesį, kad „Sodra“ niekam nesiuntė jokių pranešimų apie grąžinamus pinigus bei ragina žmones būti budresniais, o sulaukus tokių ar panašių skambučių neteikti jokių asmens duomenų, sąskaitų numerių, prisijungimo prie elektroninės bankininkystės sistemų slaptažodžių ar kitų duomenų.

„Sodros“ Šiaulių skyrius savo klientams apie jokius grąžinamus pinigus nei paštu, nei telefonu nepranešinėja ir juolab niekada nereikalauja elektroninės bankininkystės kodų bei slaptažodžių. Manome, kad tokiu būdu bandoma neteisėtai išvilioti pinigus iš žmonių. Prašome netikėti tokiais skambučiais, neteikti informacijos ir apie tokius atvejus informuoti policiją“, – ragina L.Strazdauskas.

kriminalai.com

šaltinis: „Sodros“ Šiaulių skyriaus info.