Pareigūną šokiravęs vaizdas atvedė į mokyklą

Kaip ir kasdien, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas S. Vildžiūnas ryte vyko į darbą. Jo dėmesį atkreipė ant tilto stoviniuojančių mokinių grupė, kurie stebėjo ledu per Nevėžio upę bebaigiantį eiti moksleivį su kuprine ant pečių.

Šis šokiruojantis vaizdas su laiminga pabaiga buvo priežastis pareigūnams, pasikvietus Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovę, apsilankyti Kėdainių Juozo Paukštelio pagrindinėje mokykloje ir kalbėtis su vaikais apie saugų elgesį. Kartu vyko M. Riomerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto II kurso studentė, kuri Prevencijos poskyryje atlieka praktiką.

Mokykloje per didžiąją pertrauką vyko pokalbis su pedagogais, kurie labai noriai išklausė ir pareigūnus tiesiog už rankų vedėsi į savo klases.

Moksleiviai išklausė paskaitų aktualiomis temomis: apie rūkymo, alkoholio, narkotinių medžiagų vartojimo žalą jaunam, besiformuojančiam organizmui, saugų elgesį lauke, gatvėje, atsakomybę.

Dažniausias vaikų klausimas buvo apie gresiančias baudas už vieną ar kitą teisės pažeidimą. Pareigūnai net tikslinosi, ar mokinius domina baudos ar noras sužinoti, kaip tinkamai elgtis, kad negauti jokių baudų. Pasiteiravus, ar bandė alkoholį, tabako gaminius, dalis moksleivių pasisakė, kad bandė.

Mokiniai liko patenkinti susitikimu su pareigūnais. Pasirodo, kad šis netikėtas vizitas buvo naudingas ir aštuntokui, kuris į mokyklą atėjo su „kvapeliu“. Pasak penkiolikmečio, einant į mokyklą, „geras“ dėdė nupirko alaus. Taigi, darbo turėjo visi.

Mokykloje buvo išdalyti lankstinukai saugaus eismo, elgesio tema, taip pat policijos komisariato kalendoriukai su įvairia informacija.

kriminalai.com

šaltinis: Kėdainių r. PK info.

Posted Under
Be kategorijos