Kudirkos Naumiesčio užkardoje pradeda veikti Jaunojo pasieniečio būrelis

Nuotrauka iš VSAT archyvo

Trečiadienį 15 val. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardoje bus iškilmingai pažymėta čia įkurto Jaunojo pasieniečio būrelio veiklos pradžia. Tokie būreliai, kurių nariai skatinami rinktis pasieniečio prefesiją, jau veikia ir kituose VSAT padaliniuose.

Prie pat sienos su Rusija, Šakių rajone, įsikūrusioje Kudirkos Naumiesčio užkardoje vyksiančiame renginyje dalyvaus Pagėgių rinktinės vadas Rimantas Timinskis, kiti rinktinės tarnautojai, būrelio nariai, svečiai ir būrelio vadovas Vygintas Kuras. Jis yra Kudirkos Naumiesčio užkardos vyresnysis pasienietis.

Pradedant būrelio darbą jauniesiems pasieniečiams bus įteikti būrelio narių pažymėjimai.

Pasak Kudirkos Naumiesčio užkardos vado Dainiaus Stepšio, susidomėjimas veikti pradedančiu būreliu yra nemažas, norinčių dalyvauti jo veikloje moksleivių irgi netrūksta. Jau dabar yra atrinkta 14 jaunuolių iš Šakių rajono mokyklų, pirmųjų Jaunojo pasieniečio būrelio narių.

Šio būrelio veiklos tikslas – plėtoti ir populiarinti pasieniečio profesiją tarp moksleivių, ugdyti jaunąją kartą, skleisti gerąją patirtį populiarinat pasieniečio profesiją mokymo įstaigose, Šaulių sąjungos padaliniuose, plėtoti moksleivių saviraišką, kūrybiškumą ir jų užimtumą.

Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnų globojamame būrelyje moksleiviai bus supažindinti su pasieniečio profesija, VSAT naudojama technika, ginklais, tarnybos organizavimu, kovinės savigynos elementais ir kitais įvairiais teoriniais bei praktiniais dalykais.

Tokiuose būreliuose užsiėmimų metu jaunuoliai mokomi rikiuotės elementų, įvairių pasienio taktikos ir karinių veiksmų.

Organizuojant būrelio veiklą planuojama plėtoti ir glaudesnį bendradarbiavimą su vietos gyventojais bei ugdyti moksleivių pilietiškumą.

Būrelio veiklą organizuosiantys Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnai planuoja vykdyti įvairius užsiėmimus su kitų mokymo įstaigų moksleiviais, bendradarbiauti su kitais VSAT padaliniuose veikiančiais Jaunojo pasieniečio būreliais ir su Jaunojo šaulio būrelio nariais Marijampolės apskrities šaulių 4-ojoje rinktinėje.

Būrelio nariai turės galimybę pasivaržyti su VSAT pareigūnais sporto aikštelėse, pasieniečiai jiems rengs žygius prie valstybės sienos.

Į Kudirkos Naumiesčio užkardoje veiksiantį Jaunojo pasieniečio būrelį priimami moksleiviai nuo 14 metų, norintys po mokymo įstaigos baigimo rinktis pasieniečio ar kitą profesiją, susijusią su teisėtvarka, viešuoju saugumu, turintys mokymo įstaigos, kurioje mokosi, Šaulių sąjungos ar kitos nepolitinės organizacijos rekomendaciją.

Planuojama, jog Jaunojo pasieniečio būrelio veikla Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardoje paskatins panašių būrelių įkūrimą ir kituose pasienio rajonuose.

Jaunojo pasieniečio būrelių pasienio rajonų mokyklose iniciatoriai yra Ignalinos rinktinės pasieniečiai. Jų saugomame ruože su Baltarusija jau veikia keli Jaunojo pasieniečio būreliai. Tokie būreliai veikia ir Vilniaus rinktinės Kenos užkardoje bei Pasieniečių mokykloje.

Abiturientas, Jaunojo pasieniečio būrelio nariu buvęs ne trumpiau kaip metus, stojimo į VSAT Pasieniečių mokyklą konkurso metu prie bendro konkursinio balo gauna 1 papildomą balą.

kriminalai.com

šaltinis: VSAT info.

Posted Under
Be kategorijos