Pasienyje su Baltarusija sulaikyta 14 nelegalų ir du, įtariama, jų vedliai

Pirmadienį pasieniečiai sulaikė 14 iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai bandžiusių patekti, įtariama, vietnamiečių. Kartu Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams (VSAT) įkliuvo ir du čečėnų tautybės Rusijos piliečiai, įtariama, galėję būti nelegalų vedliais.

Keisdamiesi duomenimis ir gavę informacijos iš Vilniaus rajono policijos pareigūnų VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai vienos nelegalų grupės gaudynes surengė Vilniaus rajono Vindžiūnų ir Slabadkos kaimų prieigose.

Įtariama, kad sienos pažeidėjų grupė iš Baltarusijos į Lietuvą įžengė ties Vindžiūnais. Pasieniečiai pasitelkė tarnybinius šunis ir pradėjo sekti nelegalų pėdsakais. Sutelktos VSAT pareigūnų pajėgos užblokavo aplinkinius kelius ir šukavo miškingą vietovę.

Netrukus miške pasieniečiai užspeitė grupę įtariamų pažeidėjų. Vieno iš jų būta Rusijos pasą turėjusio 27-erių šios šalies piliečio, kuris yra čečėnų tautybės ir kuris, įtariama, galėjo būti kitų 10 sulaikytų asmenų vedlys. Šie dokumentų neturėjo. Iš dešimtuko moteris yra tik viena, kiti – vyrai. Jie prisistatė Vietnamo piliečiais ir sakė, kad jų amžius yra nuo 16 iki 23 metų.

Visus sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę ir dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kitą nelegalų grupę pirmadienį apie 23 val. sulaikė VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai. Iš pradžių Vilniaus rajono Pukštėnų kaimo prieigose jie aptiko kelių asmenų pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą. Buvo operatyviai organizuota paieška, blokuoti visi link šios vietovės vedantys keliai.

Netrukus miške ties Pukštėnais sulaikyti 5 asmenys. 29-erių čečėnų tautybės Rusijos pilietis, įtariama, atlikęs vedlio funkcijas, turėjo rusišką pasą. Kiti keturi nelegalai, įtariama, Vietnamo piliečiai, dokumentų neturėjo. Tarp jų yra viena moteris.

Ir šiuos sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę bei pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą.

kriminalai.com

šaltinis: VSAT info.

Posted Under
Be kategorijos