Baigtas tyrimas dėl neteisėtos įtakos įstatymų leidybai

stt tyrimasPanevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams, kurio metu buvo siekta išsiaiškinti, ar per vieno labdaros bei paramos fondo veiklą nebuvo daroma įtaka įstatymų leidybos procesui.

 Atliekant šį ikiteisminį tyrimą įtarimai organizavus sukčiavimą, įgijus didelės vertės svetimą turtą, pareikšti vienam ankstesnės kadencijos LR Seimo nariui, kuris taip pat įtariamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir kyšininkavimu. Kitas asmuo, kuris verčiasi lobizmo veikla, įtariamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės ir turtinės naudos. Įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba šiam asmeniui pareikšti ir kitame ikiteisminiame tyrime, kurį taip pat ketinama baigti artimiausiu metu.

Minimos veikos buvo įtartos Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybai atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimai neskaidriai Panevėžio miesto savivaldybės įmonėje AB „Panevėžio energija“ vykdytų viešųjų pirkimų, susijusių su šilumos energijos gamyba. Šis tyrimas šiuo metu dar yra tęsiamas. Įstatymų nustatyta tvarka proceso dalyviams susipažinus su vakar baigto ikiteisminio tyrimo medžiaga, Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai rašys kaltinamąjį aktą ir perduos šią baudžiamąją bylą nagrinėti teisme. Komunikacijos skyrius, tel. (8 5) 2 500 906.

kriminalai.com

šaltinis: STT info.

Cituojant ar platinant kriminalai.com informaciją būtina nuoroda į informacijos šaltinį.