Artėja sudėtingiausias laikotarpis eismo dalyviams

Šaltasis metų sezonas gąsdina ne tik šildymo kainomis, bet ir slidžiais, užpustytais keliais. Iki lapkričio 10 d. liko vos 2 savaitės, todėl policija ragina vairuotojus iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonėmis. Iki minėtos datos privaloma pasikeisti vasarines padangas į žiemines.

Primenama, kad lengvųjų automobilių žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 mm. Naudojantiems ar ketinantiems naudoti dygliuotas padangas, būtina ant automobilio prisiklijuoti apie tai informuojantį skiriamąjį ženklą. Nepasikeitus vasarinių padangų į žiemines, gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 40 litų.

Pirmoji rudeninė šalna yra gerokai pavojingesnė nei sniegas žiemą. Esant šalnai, slidžiausias kelio dangos paviršius susidaro ant tiltų. Ypač atsargiai reikia važiuoti ten, kur važiuojamosios dalies kraštuose yra lapų, kurie sušąla pirmiausia ir sudaro itin slidų kelio paviršių.

Vairuotojai turėtų nepamiršti, kad Kelių eismo taisyklės nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 1 d. lengviesiems automobiliams automagistralėse leidžia važiuoti ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu, greitkeliuose – ne didesniu kaip 100 km/val. greičiu, keliuose su asfalto ar betono danga – ne didesniu kaip 90 km/val. greičiu, kituose keliuose – ne didesniu kaip 70 km/val. greičiu. Gyvenvietėse visoms transporto priemonėms leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 50 km/val. greičiu. Neturintiems 2 metų vairavimo stažo vairuotojams, taip pat asmenims, kurie mokosi vairuoti, leidžiama važiuoti automagistralėse ir greitkeliuose ne didesniu kaip 90 km/val. greičiu, kituose keliuose – ne didesniu kaip 70 km/val. greičiu.

Prašome visų eismo dalyvių įvertinti sudėtingas eismo sąlygas ir būti atidiems.

kriminalai.com                           

šaltinis: Šiaulių aps. VPK info.

Cituojant ar platinant kriminalai.com informaciją būtina nuoroda į informacijos šaltinį.

Posted Under
Be kategorijos