Per vieną dieną – du griežti nuosprendžiai artimųjų nužudymų bylose

Šiandien Klaipėdos apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokuroro kaltinimus baudžiamosiose bylose dėl šeimos narių nužudymų, paskelbė du nuosprendžius ir nuteisė du jaunus Vakarų Lietuvos gyventojus.

Nors abu įvykius skiria ir nusikaltimo padarymo laikas, ir vieta, tačiau jų  aplinkybės bei pasekmės labai panašios: netrukus 33-ąjį gimtadienį švęsianti skuodiškė V. A. 2012 m. balandžio 20 d. savo sugyventinį konflikto metu nudūrė peiliu, o 2011 m. spalio 21 d.  21 metų   Svencelės kaimo gyventojas E.Ž. savo tėvą mirtinai sužalojo, smogdamas jam ranka į galvą. Tėvas mirė ligoninėje po paros laiko. Abiem atvejais kaltinamieji buvo apsvaigę nuo alkoholio, teismas tai pripažino jų atsakomybę sunkinančiomis aplinkybėmis. Abu kaltinamieji anksčiau teisti nebuvo.

Skuodiškei už sugyventinio nužudymą teismas skyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę bei priteisė atlyginti keturiems nukentėjusiesiems padarytą žalą – po 50 tūkst. litų kiekvienam.

Už tėvo žmogžudystę E. Ž. teismo sprendimu pataisos namuose turės praleisti 13 metų, jis taip pat turės padengti ir Valstybinės ligonių kasos išlaidas, įvertintas 2924 litais.

kriminalai.com

šaltinis:  Klaipėdos apygardos prokuratūros info.

Cituojant ar platinant kriminalai.com informaciją būtina nuoroda į informacijos šaltinį.

Posted Under
Be kategorijos