Areštinėje atsidūrė klastotę pateikęs mašinos vairuotojas iš Rusijos

mercedes mašinos vairuotojasPanemunės punkte (nuotraukoje) dirbantys VSAT pareigūnai sulaikė iš Lietuvos automobiliu vykusį Rusijos pilietį, kuris tikrinimo metu pateikė, įtariama, suklastotą transporto priemonės registracijos liudijimą.

Sekmadienio naktį VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai Panemunės pasienio kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos vykusį automobilį „Volkswagen Touareg“ rusiškais tranzitiniais numeriais.

Mašiną vairavusio 38 metų Rusijos piliečio asmens dokumentai pasieniečiams įtarimų nesukėlė, tačiau VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į vyro pateiktą rusišką transporto priemonės registracijos liudijimą.

Dokumentas buvo patikrintas specialia įranga ir netrukus įsitikinta, jog tai – visiška klastotė. Nustatyta, kad padirbtas ir registracijos blankas, ir įrašai jame. Liudijime nurodyta, kad „Volkswagen Touareg“ pagamintas 2006 m., tačiau šią informaciją, kaip ir kitus duomenis apie automobilį, dar teks patikrinti.

Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Automobilis laikinai saugomas Bardinų užkardoje, o vairuotojas dviem paroms uždarytas į areštinę.

kriminalai.com

šaltinis: VSAT info.